ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Представят книгата „Третият слой“ в НБ „Иван Вазов“

Книгата „Третият слой“ от Гергана Лаптева ще бъде представена тази вечер от 17:30 часа в Конферентна зала на НБ „Иван Вазов“.

Публиката ще има възможност да разговаря лично с авторката, която ще присъства на представянето, организирано от Клуб „Аптека за душата“ и Библиотеката.

Входът за събитието е свободен!

Гергана Лаптева е съвременен български писател, автор на три пътеписа за Южна Америка и Антарктида и на романите „Монетата“ (2020 г.), „Божествен аромат“ (2021 г.), „Тайната от Апамея“ (2022 г.) и „Третият слой“ (2023 г.), вдъхновени от действителни събития и актуални теми от нашето съвремие. Жанрът, в който твори е исторически трилър.

Книгите й ни пренасят назад във времето, за да ни разкрият дълбоко пазени тайни и да ни разкажат по увлекателен и емоционален начин малко познати истории за известни личности и места.
Гергана Лаптева е родена в София. Завършва Училището по изящни изкуства „Илия Петров“ със специалност „Живопис“. Висшето си образование получава в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Палеонтология“. Член е и работи в Българския антарктически институт и в Националния център за полярни изследвания. Участник е в седем експедиции до Антарктида. Участва като художник и фотограф в редица еко арт проекти. Основател е и координатор на програмата ЕКОАНТАР.

Името на Гергана Лаптева носи остров Лаптева. То е дадено от Комисията по Антарктически наименования (към МВнР) за приноса на Лаптева към дейността на България в Антарктика. Островът се намира в архипелага Палмер, Западна Антарктида.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина